• vasstran
  • S U Marke
  • Bambu2
  • trana
  • nacktergal
  • bonsai

Sagt om behandlingarna. Läs några axplock från människors erfarenhet av Shiatsu H.

Britta,
pensionär, 69 år

Britta har kärlkramp i benen sedan 2 år tillbaka som besvärar henne mycket eftersom hon tidigare varit rörlig och aktiv. Av sin läkare har hon blivit ordinerad att gå bort sina smärtor, vilket inte har hjälpt.

Hon går regelbundet på Shiatsu H-behandling 15-20 ggr. Efter ca 7 behandlingar börjar hon märka en klar förbättring. Hon får lättare att gå uppför trappor och kan till och med springa efter bussen. Under behandlingsperioden känner sig Britta ofta helt bra. Hon vill varmt rekommendera behandlingen till andra.

Helena,
arbetar med träning i meta-kommunikation, 36 år

Helena söker först och främst hjälp för sina svåra sömnproblem som hon haft sedan tonåren och som förvärras när hon är ute och reser i arbetet. Hon har spänningar och värk som flyttar runt i kroppen och har fått diagnos fibromyalgi och utbrändhet. På grund av detta lider hon av energibrist och är ofta trött. Helena har provat att få ordning på de här problemen med många olika behandlingar, med varierande resultat.

Efter 20 Shiatsu H-behandlingar med 1-2 veckors mellanrum är hon helt fri från sömnbesvären. Hon har inte ens sömnproblem när hon sover borta. Detta har medfört att kroppens återhämtning blivit snabbare och bättre och hon är mycket piggare. Under hela behandlingsperioden släpper värken och spänningarna i kroppen en efter en. 

Salva,
frisör, 50 år

Salva söker för sviter efter en trafikolycka för ca 10 år sedan. Han har drabbats av en whiplaschskada som medfört huvudvärk och nackbesvär. Även knäna krånglar efter olyckan.

Med regelbunden Shiatsu H-behandling varje vecka under ett halvår blir han mycket bättre. Han väljer sedan att gå på behandling med lite längre intervall som en hjälp för kroppen att klara av sin utsatta arbetsställning som frisör.

Tuula,
försäkringsbolagsanställd, 55 år

Tuula lider av svår ischias sedan 1 år tillbaka, värken strålar ner i vänster ben och hon har svårt att sitta. Speciellt lider hon av det på arbetet och när hon åker buss. Hon är tvungen att sjukskriva sig från sitt arbete 1-2 dagar när värken är som värst. Hon tar då smärtstillande tabletter, får svårt att äta och förlorar i vikt. Även sömnen rubbas.

Hon får Shiatsu H-behandling en gång i veckan under 14 veckor, innan ett långt sommaruppehåll på 5 veckor. Under och efter uppehållet har hon ingen som helst ischiasvärk eller strålning ner i benet. Hon klarar att sitta och åka buss utan några besvär. Hon väljer därefter att gå en DO IN-kurs och fortsätta behandlingen i mindre omfattning för att underhålla kroppen och för sitt eget välmående.

Hanna,
ekonomiansvarig, 31 år

Hanna har varit gymnast och har en diagnostiserad artros i ländryggen pga förslitning. Hon slutade med gymnastiken när hon var 18 år och har haft mer eller mindre ont sedan dess. Hon lider också av domningar i benen som är värst på morgonen. Av ortopeder och sjukgymnaster har hon blivit rekommenderad styrketräning av ryggmuskulaturen, men det har inte hjälpt. Hon har även blivit rekommenderad akupunktur men föredrar att pröva Shiatsu. Hon vill gärna börja träna barn i gymnastik, men är rädd för hur det ska påverka ryggen.

Det krävs 10 behandlingar 1 gång/vecka och då har ryggen slutat värka. Domningarna i benen försvinner efter 5 behandlingstillfällen. Hon börjar leda barnträningen i gymnastik och det går mycket bra, bara hon undviker de extrema rörelserna. Hanna känner sig mycket lycklig över resultatet och att slippa ha ont ger henne självförtroende i många andra sammanhang.

Louise,
egenföretagare 37 år

Louise är en stressad småbarnsmamma med många järn i elden. Hon är spänd i nacke och skuldror och får ofta lätt huvudvärk. I perioder sover hon oroligt.

Efter 1 Shiatsu H-behandling släpper huvudvärken och hon sover tungt och gott varje natt under en hel vecka. Hon väljer att gå en DO IN-kurs för att ta hand om sig själv och sedan gå på behandling vid tid och behov.

Thomas,
universitetslärare och egenföretagare, 46 å

Thomas har besvär med nacken och ryggen pga mycket arbete vid datorn samt även smärre sömnproblem.

Han går regelbundet på Shiatsu H-behandling en gång i veckan, ca 8 ggr och blir gradvis bättre. På egen hand gör han även tänjningsövningar som han får lära sig i anslutning till behandlingen. Vid återbesök ca ett år senare har besvären ej återkommit. Han tar sedan någon enstaka behandling i förebyggande syfte när arbetsbelastningen är extra hög.